Formål:

Foreningen Romsdalsmuseets venner har til oppgave å støtte og stimulere Romsdalsmuseets arbeide økonomisk og på annen måte.
Foreningen skal tjene for diskusjons- og foredragsforum for museumsarbeid og kulturvern og støtte Romsdalsmuseets formål.
Romsdalsmuseets venner driver Holmarka besøksgård på dugnad.

Vil du støtte vårt arbeid kan du bli medlem ved å sende en e post til post@romsdalsmuseet.no eller gi et bidrag til bankkonto 4212 12 69117

tirsdag 21. september 2010

Årsmøte i Forbundet for Norske Museumsvenner 18.-19.sept.2010


Akershus slott
 Romsdalsmuseets Venner er medlem i Forbundet for Norske Museumsvenner, her finnes mer informasjon om FNM.
Romsdalsmuseets Venner har deltatt på alle årsmøtene siden forbundet var stiftet i 1997. Årsmøtene er lagt til ei helg og i tillegg til selve årsmøtet arrangeres det et temamøte og ikke minst omvisninger på museet som er vertskap for arrangementet. Alt dette gir inspirasjon og påfyll for videre venneforeningsarbeid! Og ikke minst gir det oss en gylden anledning til å markedsføre Romsdalsmuseet til andre museumsvenner.


Vertskap i år var Norsk Folkemuseums Venner i Oslo. De hadde lagt opp til et rikholdig program i samarbeid med flere vennenforeninger i Oslo.
Etter årsmøtet hvor Lauritz Dorenfeldt ble gjenvalgt som leder, fortsatte vi med temamøte som hadde tittelen: "Venneforeningenes ansvar for museenes sjel". En paneldebatt som tok for seg venneforeningenes lojalitet overfor museene de arbeider for.
Før vi forlot Folkemuseet fikk vi omvisning i museets siste utstilling "Hvor er Hr.Siboni", her finnes omtale av utstillingen. Utstillingen gir publikum en mulighet til å få se en del av museets samling av vakre og fasinerende gjenstander fra de «kondisjonerte» kretsene i Norge på 1700- og 1800-tallet.
Lørdagskvelden inntok vi middag i bryggerhuset på Bogstad gård, http://www.bogstad.no/, etter å ha fått en interessant omvisning i hovedbygningen. En omvisning kombinert med repetisjon av norgeshistorien mellom 1814 og 1905.
Søndagen startet med omvisning på Akershus Slott, les mer om Akershus Slott. Akershus Slott fungerer i dag som regjeringens representasjonslokaler og benyttes både til mottagelser, regjeringsmiddager, statsbesøk og andre viktige begivenheter. Akershus Slotts Venner er de eneste som får holde selskaper på Slottet ved siden av regjeringen. En tur gjennom Akershus Slott er en tur gjennom Norgeshistorien. Akershus har spilt en betydningsfull rolle i over 700 år. Den 22. juni år 1300 er første gang borgen nevnes.
Neste stopp var omvisning på Nasjonalmuseet - Arkitektur, Nasjonalmuseet - Arkitektur.
Nasjonalmuseet – Arkitektur åpnet i 2008. Hovedbygningen ble tegnet av Christian Heinrich Grosch (1801–1865) og sto ferdig i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank. Den er ombygget og bygget til av Sverre Fehn (1924–2009), som i 1997 vant Pritzker Architecture Prize.
Museet viser nå utstilling om hvordan slottet i Oslo ble planlagt og bygd. Bygningen ble tegnet av den danskfødte adelsmannen Hans D.F. Linstow og er et hovedverk innen norsk arkitektur. Utstillingen forklarer Slottets tilblivelse og redegjør for de viktigste rommene og funksjonene. En hovedattraksjon i utstillingen er "Den store komposisjon", Linstows vakre presentasjonstegninger til interiørene i hovedetasjen.
Mette av inntrykk avsluttet vi årsmøtehelga med en utmerket lunsj i museets kafe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar