Formål:

Foreningen Romsdalsmuseets venner har til oppgave å støtte og stimulere Romsdalsmuseets arbeide økonomisk og på annen måte.
Foreningen skal tjene for diskusjons- og foredragsforum for museumsarbeid og kulturvern og støtte Romsdalsmuseets formål.
Romsdalsmuseets venner driver Holmarka besøksgård på dugnad.

Vil du støtte vårt arbeid kan du bli medlem ved å sende en e post til post@romsdalsmuseet.no eller gi et bidrag til bankkonto 4212 12 69117

torsdag 31. mars 2016

Årsmøtet 2016



Romsdalsmuseets Venner
Protokoll fra årsmøtet 2016
KRONA 18. februar 2016
1. Konstituering
Styreleder Olaf Kolflåth (bildet)  åpnet årsmøtet og ønsket velkommen på vegne av styret. Det var ingen merknad til innkallingen. 59 medlemmer møtte totalt. Årsmøtet valgte Erling Hjelset til å lede møtet og Hilde Stenmark Kvennes som referent. Jan Svendsen og Konrad Mo ble valgt til å skrive under årsmøteprotokollen. Les mer og se flere bilder..

2. Årsmelding
Olaf Kolflåth presenterte hele styret og gikk gjennom forslaget til årsmeldingen. 2015 har som før vært et aktivt år for foreningen og samarbeidet med Romsdalsmuseets ansatte er godt og det er stor velvillighet blant medlemmene til å stille opp på de ulike arrangementene, - dugnadsånden er meget bra i foreningen. Ikke minst i tilknytning til Holmarka, med Romsdalsmuseets Dyrevenner i spissen.
Styret vil takke alle medlemmer som stiller opp på tilstelninger og alle bidrag underveis i året. Medlemstallet viser til 608(familie x2) medlemmer ved inngangen av 2016, mot 617 ved inngangen til 2015. Årsmeldingen ble kommentert fra Sigrid Simonsen vedrørende Romsdalsmuseets Dyrevenner, bl.a. at leder for foreningen Liv Sølverød ble årets ildsjel i mai 2015 – og at Moldemarkas Venners innsats ble kommentert. Bjørn Austigard kommenterte at pengene på RMV’s konto i større grad kunne blitt benyttet til formål ved museet. Olaf Kolflåth kommenterte at RMV formelt har tatt ansvar for driften av Holmarka med Dyrevennene i spissen. Bl.a. har foreningen garantert for 100.000,- i lån i forbindelse med utbyggingen av banen på Holmarka. Moldemarkas innsats som samarbeidende partner, samt samarbeidet med Turistforeningen og Molde Hage lag. Karin Pettersen, kasserer i Moldemarkas Venner, tok ordet i forhold til Moldemarkas Venners innsats, deriblant 450 dugnadstimer og investering på over 43.000,-. Dugnaden har vært skogrydding, bygging av ny bru og rydding til ny grillplass. Moldemarkas Venner har også forpliktet seg til å låne rentefritt kr. 150.000,- i påvente av søkte lån.  Avtalen med Holmarka er formalisert gjennom samarbeidsavtale. Rolf Bjerkeset presiserte bevilgningene til museet, som gis til prosjektformål som foreningen finner formålstjenlig. Inger Kristine Strand kommentere til slutt den store dugnadsinnsatsen på Holmarka som formidabel. Med tillegg av disse tilføyelsene ble årsmeldingen godkjent.

3. Regnskap
Styremedlem og kasserer Rolf Bjerkeset la fram det reviderte regnskapet for 2015. Regnskapet følger kalenderåret. 31.12.2015 viste det et overskudd på kr. 22 0812,80
Foreninga hadde 1.1.2016 en egenkapital på kr. 140 938,40.
Viser forøvrig til fremlagt regnskap som er revidert og funnet i orden i samsvar med lov og god regnskapsskikk.

4. Godtgjørelse til styret
Det er ingen som har stilt krav om godtgjørelse, men som tidligere vedtatt går styre-medlemmer og varamedlemmer gratis inn på alle arrangement, med unntak av turer og særs kostbare arrangement. Dette ble vedtatt enstemmig.
Møteleder Erling Hjelset styrte møtet med fast hand, nærmest: årsmøtets sekretær, Hilde Stenmark Kvennes.


Leder for Dyrevennene, RMVs "avdeling" på Holmarka, Liv Sølverød, orienterte om storstilte fremtidsplaner og aktiviteter på Holmarka. Både hun og den trofaste flokken på gården høstet stor applaus.
Bjørn Austigard og dir. Jarle Sanden deltok aktivt på årsmøtet.


... og det gjorde også ganske mange i auditoriet. Det har aldri tidligere, hvert fall i nyere tid, vært så mange på et årsmøte.


5. Valg
Medlem av valgkomiteen Harry Martin Sekkesæter, gikk gjennom valgkomiteens forslag.

Styret for Romsdalsmuseets Venner:

Leder                                      Olaf Kolflåth                           Funksjonstid 2018
Styremedlem                         Oslaug Lisbeth Stranden       Funksjonstid 2018
Styremedlem                         Fred Olav Slutaas                  Funksjonstid 2018

Ikke på valg:

Styremedlem                         Rolf Bjerkeset                        Funksjonstid 2017
Styremedlem                         Anne Marie Moen                  Funksjonstid 2017

Varamedlemmer:

Varamedlem                          Terje Kolstad                          Funksjonstid 2018
Varamedlem                          Gerhard Hestad                     Funksjonstid 2018

Ikke på valg:

Varamedlem                          Aase Mittet                             Funksjonstid 2017
Varamedlem                          Ingeborg Braute                     Funksjonstid 2017


Venneforeningens representant i Romsdalsmuseets styre:


Representant                         Olaf Kolflåth                           Funksjonstid 2018

Ikke på valg:

Vararepresentant                   Oslaug Lisbeth Stranden       Funksjonstid  2017


Venneforeningens  representanter i Romsdalsmuseets årsmøte:

                                               Gerhard Hestad                     Funksjonstid 2018
                                               Berit Mette Mittet Bø              Funksjonstid 2018
                                               Tormod Skarsbø                    Funksjonstid 2018

                                               Vararepresentantar
                                               Kalle Welle                             Funksjonstid 2018
                                               Terje Kolstad                          Funksjonstid 2018
                                               Merete Halstensen                 Funksjonstid 2018

Revisor: BDO as,  Romsdalsmuseets revisor er revisor for Romsdalsmuseets Venner.

Valgkomite:
Liv Gjerd Lund                                                                      funksjonstid til 2017
Elen Lein                                                                               funksjonstid til 2018
Lars Oltedal                                                                           funksjonstid til 2019




6. Kontingent 2016
Det ble fremmet forslag fra styret om uendret kontingent. Årsmøtet godkjente forslaget til uendret kontingent for 2017.


7. Innkomne saker
Det var ingen innkomne forslag.


8. Orientering ved Romsdalsmuseets direktør med flere

Olaf Kolflåth redegjorde for de fordelene medlemmene har med gratis inngang i museets åpningstider på alle avdelinger utenom arrngment. Arrangement gir halv pris på fullpris billettpris, kun spesielle arrangement som foreningen sjølv arrangerer. For eksempel turene, er det ikkje samme rabatt på.

Liv Sølverød kommenterte Dyrevennenes innsats på Holmarka, som er fulltids drivere. Holmarka blir drevet med utgangspunkt i et tilbod til byen, og barn i særdeleshet. Liv presiserte også at man er avhengig av samarbeidet med Moldemarkas Venner, for å kunne drive Holmarka på dagens nivå.

Baneanlegget – ble presisert som en løkke til flerbruksformål, ikke bare som ridebane. Molde og omegn Hagelag har også gjort en stor innsats med beplantning av frukttrær og bær til besøkende barn spesielt. Dyrevennene har fått rentefritt lån , størrelsesorden 150.000,- i påvente av annen finansiering i tillegg til foreningens egen sikkerhet for lån. Liv oppfordret alle til å spre budskapet om Holmarka, samarbeidet med andre lag – og oppfordret til å gi støtte og spre også dette budskapet til andre.

Dyrevennene har også tilbudt dagtilbud for barnehagene, gjennom at tre frivillige pensjonister, NAVN HER, som gjennom booking av tid gjennom Facebook, får besøkt Holmarka. Holmarka har også opptrådt tre ganger i 2015 på TV.

Jarle Sanden ønsket alle velkommen til Romsdalsmuseets nye bygg, KRONA. 2016 er museets år, skal man tro Romsdals Budstikkes spådom i en artikkel før jul.

Han takket for samarbeidet, alle dugnadstimene og blomstene ved åpningsseremonien.

Siden 1. september 2015 ble alle i organisasjonen fullt konsentrert rundt byggeprosessen og innspurten. Han påpekte samtidig at vi har hatt full drift gjennom hele byggeprosessen, og dette gir seg utslag i gode besøkstall , som eksempel på skolebesøk, med 6400 i 2015 til  8500 i 2015. Skoleprosjektene Kubbe lager museum, Schwitters, og andre ble nevnt. Utstillingene Fra stein til Jern på Bud Museum, Kofteutstilling på Nesset prestegard m.m., ble også en del av museets innsats i året.

Sikring av Løvikremma og Veøy prestegard og Middelalderkirke mot brann var også noe av oppgavene i 2015.

Krona på Verket har blitt levert uten overskridelser av byggebudsjettet, 145,5 millioner kroner er kostnaden totalt for huset. Krona skal engasjere og være til glede for alle besøkende.

Det ble også kommentert at museet har hatt følere ute for et kjøp av Holmarka fra Molde Kommune – men dette har ikke vært aktuelt fra kommunens side. Dette for å sikre drift og «Den grønne korridor». Museet har fått lovnader om at det er stor politisk støtte for å bevare denne.

Museets økonomi er også bra, og drives med overskudd. Organisasjonen har fokus på bygget og de mulighetene dette gir oss til å tilby publikum i årene som kommer, og helt fram til 2018 legges nå planer. På bevaringssiden har vi fått gode rammer til å forvalte samfunnsansvaret for vern for framtiden. Tilbudene om samarbeid fra ulike hold om formidling, er mange, og programmet framover vil bli ennå fyldigere.


Avslutningsvis ble alle takket igjen for innsatsen, støtten, og hjelpen fra museets side.  


Under årsmøtet, ble det servert kaffe og kaker i Kafé Mali. Som årsmøteprogram fikk publikum omvisning med Hilde Stenmark Kvennes og Jarle Sanden i Kronen på Verket og utstillingene.

Disse to signerte protokollen:
Jan Svendsen og Konrad Moe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar