Formål:

Foreningen Romsdalsmuseets venner har til oppgave å støtte og stimulere Romsdalsmuseets arbeide økonomisk og på annen måte.
Foreningen skal tjene for diskusjons- og foredragsforum for museumsarbeid og kulturvern og støtte Romsdalsmuseets formål.
Romsdalsmuseets venner driver Holmarka besøksgård på dugnad.

Vil du støtte vårt arbeid kan du bli medlem ved å sende en e post til post@romsdalsmuseet.no eller gi et bidrag til bankkonto 4212 12 69117

fredag 31. mai 2019

Vellykka tur til Ona for museumsvenner


Det meldte seg hele 49 personer på turen som Romsdalsmuseets Venner arrangerte og som gikk til Ona lørdag 25. mai 2019, og det ble en meget vellykket tur. Vi startet med buss fra museet kl. 08, ble guidet over Gossen av Aukra-ordfører Bernhard Riksfjord. Så en fin tur med ferga Kvaløy via Orten, Steinshamn og Sandøy til Ona. Et fint hverdagscruise, der både kapteinen og pensj. journalist Svein Bjørnerem orienterte om det vi så rundt oss.

På Ona og Husøy ble det omvisning ved Hilde Sørmoen og Haraldr Bjellvåg fra museet. Fiskesuppe og kaffe og kaker ble inntatt i forsamlingshuset Stormly. Vi fikk høre om spesielle tildragelser som har skjedd både i nær og mer fjern fortid, og dessuten spesiell omvisning i og orientering om Steffågarden ved Hilde Sørmoen.

Det var kjølig, men oppholdsvær. Både sjokoladefabrikken, keramikkutsalg og kunstutstilling ble oppsøkt av de som følte for det.

Etter en tur som deltakerne uttrykte stor tilfredshet med, rullet vi inn på museet klokka 17.
Reiseledere var Olaf Kolflåth og Fred Olav Slutaas fra Romsdalsmuseets Venner.

Her er flere bilder fra turen:     


                             Fra utsiktssalongen ombord i Kvaløy:


                                    Klar til omvisning:             Ferga Kvaløy i den trange og pittoreske havna:


                  Gjennom trange gater eller smau i retning fyret:
               Det er fyret på Husøy som er fungerende fyr i dag:

           Til slutt: Omvisning i og orientering om Steffågarden:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar