Formål:

Foreningen Romsdalsmuseets venner har til oppgave å støtte og stimulere Romsdalsmuseets arbeide økonomisk og på annen måte.
Foreningen skal tjene for diskusjons- og foredragsforum for museumsarbeid og kulturvern og støtte Romsdalsmuseets formål.
Romsdalsmuseets venner driver Holmarka besøksgård på dugnad.

Vil du støtte vårt arbeid kan du bli medlem ved å sende en e post til post@romsdalsmuseet.no eller gi et bidrag til bankkonto 4212 12 69117

søndag 22. februar 2015

Vellykket årsmøte for RV

Vel 40 personer deltok på årsmøtet i Romsdalsmuseets Venner, som ble arrangert i Reknesstabburet torsdag 12. februar 2015. Dir. Jarle Sanden orienterte om framdriften i nybygget og Hilde Stenmark Kvennes fortalte om planene for bruken av de forskjellige områdene i nybygget. Styreleder Olaf Kolflåth orienterte om styrets arbeid og den positive dugnadsånden blant medlemmene. Ved inngangen til 2015 hadde foreningen 617 medlemmer. Her kan du lese protokollen fra årsmøtet 2015:



Romsdalsmuseets Venner

Protokoll fra årsmøtet 2015

Reknesstabburet 12. februar 2015 kl. 19.00



1. Konstituering


Styreleder Olaf Kolflåth åpnet årsmøtet og ønsket velkommen på vegne av styret. Det var ingen merknad til innkallingen. 40 medlemmer møtte totalt. Årsmøtet valgte Erling Hjelset til å lede møtet og Hilde Stenmark Kvennes som referent. Arild Sandøy og Liv Røstberg ble valgt til å skrive under årsmøteprotokollen.



2. Årsmelding

Olaf Kolflåth presenterte hele styret og gikk gjennom forslaget til årsmeldingen. 2014 har som før vært et aktivt år for foreningen og samarbeidet med Romsdalsmuseets ansatte er godt og det er stor velvillighet blant medlemmene til å stille opp på de ulike arrangementene, - dugnadsånden er meget bra i foreningen. Styret vil takke alle medlemmer som stiller opp på tilstelninger og alle bidrag underveis i året. Medlemstallet viser til 617(familie x2) medlemmer ved inngangen av 2015, mot 587 ved inngangen til 2014. Årsmeldingen ble enstemmig godkjent.  



3. Regnskap

Styremedlem og kasserer Rolf Bjerkeset la fram det reviderte regnskapet for 2014. Regnskapet følger kalenderåret. 31.12.2014 viste det et overskudd på kr. 47 247,31. Foreninga hadde 1.1.2015 en egenkapital på kr. 118 125,60. Viser forøvrig til fremlagt regnskap som er revidert og funnet i orden i samsvar med lov og god regnskapsskikk.   Regnskapet er revidert av BDO as og styrets kasserer gjennomgikk revisors beretning. Regnskapet ble enstemmig godkjent av årsmøtet.



4. Godtgjørelse til styret

Det er ingen som har stilt krav om godtgjørelse, men som tidligere vedtatt går styre-medlemmer og varamedlemmer gratis inn på alle arrangement, med unntak av turer og særs kostbare arrangement. Dette ble vedtatt enstemmig.



5. Valg

Medlem av valgkomiteen Solveig Yri, gikk gjennom valgkomiteens forslag.





Styrets medlemmer er som følger. 



Leder                          Olaf Kolflåth                                       funksjonstid til 2016

Styremedlem             Rolf Bjerkeset                                    funksjonstid til 2017

Styremedlem             Oslaug Lisbeth Stranden                   funksjonstid til 2016

Styremedlem             Fred Olav Slutaas                              funksjonstid til 2016

Styremedlem             Anne Marie Moen                              funksjonstid til 2017



Varamedlem              Aase Mittet                                         funksjonstid til 2017

Varamedlem              Terje Kolstad                                      funksjonstid til 2016

Varamedlem              Gerhard Hestad                                 funksjonstid til 2016

Varamedlem              Ingeborg Braute                                 funksjonstid til 2017   



Styret konstituerer seg selv førstkommende styremøte.







Venneforeningens representant i Romsdalsmuseets styre:

Olaf Kolflåth                                                                           funksjonstid til 2016



Vara:

Oslaug Lisbeth Stranden                                                      funksjonstid til 2017



Venneforeningens representanter i Romsdalsmuseets årsmøte,

Gerhard Hestad                                                                    funksjonstid til 2016

Berit Mette Mittet Bø                                                             funksjonstid til 2016

Tormod Skarsbø                                                                   funksjonstid til 2016



Vara:

Sverre Hoem                                                                         funksjonstid til 2016

Terje Kolstad                                                                         funksjonstid til 2016

Merete Halstensen                                                                funksjonstid til 2016



Revisor: BDO as,  Romsdalsmuseets revisor er revisor for Romsdalsmuseets Venner.



Valgkomite:

Harry Martin Sekkesæter                                                     funksjonstid til 2016

Liv Gjerd Lund                                                                       funksjonstid til 2017

Elen Lein                                                                                funksjonstid til 2018





6. Kontingent 2016

Det ble fremmet forslag fra styret om uendret kontingent. Årsmøtet godkjente forslaget til uendret kontingent for 2016.



7. Innkomne saker

Det var ingen innkomne forslag.



8. Orientering ved Romsdalsmuseets direktør



Før orienteringen fra Jarle Sanden fortalte Olaf Kolflåth litt om arbeidet i foreningen. Han la vekt på den gode dugnadsånden, og spesielt om det nye store dugnadsprosjektet med maling og annet arbeide i Bygata. Dernest informerte han om turen 18. april, som går til Ålesund.



Det ble også påpekt at markedsføringen av foreningen er viktig, og en del er å representere foreningen sammen med både Hjertøyas Venner og Leikarringen denne dagen.



Foreningens støtte til barneaktivitet på Bud Museum  Kystkultursenteret med kr. 40.000,- ble det også informert om.



Under informasjonen fikk også Bjørn Austigard ordet, og kom med ideen til månedlig museumskafe i nybygget. Tanken var at en liten gruppe av medlemmene kunne ta ansvar for en slik arrangementsdag og organisere dette innenfor foreningen.



Det kom også innspill på at foreningen kunne arbeide mer med å engasjere ungdom, samt

nordsiden av museumsområdet og villnisset der ble også bemerket.



Til slutt takket Olaf Kolflåth møteleder Erling Hjelset for jobben som møteleder.



Museumsdirektør Jarle Sanden innledet med å takke venneforeninga for det trivelige og gode samarbeidet, bidragene fra venneforeningen, både dugnadsinnsatsen og de bevilgede penger. Sanden takket også styret og enkeltmedlemmer som støtter og hjelper museet ved svært mange arrangement og andre oppgaver.



Romsdalsmuseets går godt, med positive tall å rapportere for det foregående året.



Holmarka og samarbeidet rundt garden, spesielt det sluttførte samarbeidet med SMIA, ble bemerket. Innsatsen fra det frivillige der nå er svært viktig for museet.



Årsprogrammet for 2015 har noe færre arrangement i det kommende året, grunnet innflytting i nybygget. I fjor var det over 80 arrangement, og besøkstallet passerte 70.000. Museets ansatte hadde i tillegg til arrangement over 50 foredrag og opptredener.



Jarle nevnte spesielt skoleprosjektene våre nå, både utenfor og innenfor Skolesekken som organiseres gjennom fylkets kulturavdeling. Vi samarbeider også med Molde Kulturskole om skolesekktilbud.



I tillegg til RMV’s aktivitet på over 3000 timer dugnadsarbeid, kan det rapporteres om over 1200 timer fra andre områder rundt museet.



Fotosamlingen til Jon Bjordal arbeides det med nå, og dette er en skattkiste for museets fotosamling. Molde Kunstforening har også i forbindelse med nedleggelsen av foreningen gitt store deler av kunstsamlingen til Romsdalsmuseet. I tillegg donerer Haukebø-familien over 30 malerier og i tillegg skisser fra den private samlingen til museets magasin for oppbevaring og formidling.



Også museets restaureringshåndverkere og gjenstandskonservator, har arbeidet utadrettet ved befaring og oppdrag utenfor huset. Dette er tjenesteproduksjon som bidrar til å styrke museets posisjon lokalt.



Avslutningsvis ble det kommentert innspillet om det lite trivelige uteområdet mot nord. Hele museumsområdet rustes opp i forbindelse med nybygget. Både nye stier, stell av eksisterende vegetasjon og belysning kommer på plass. I byggeprosjektet er det 4,5 millioner til utomhus-forbedring. Molde Kommune bidrar også med elementer til dette. I tillegg skal det etableres en helseløype rundt på museet.



I forhold til ungdom håper vi at denne målgruppen kan nås med nybyggets utstillinger og aktiviteter.



Under årsmøtet, ble det servert kaffe og kaker. Som årsmøteprogram fikk publikum høre Hilde Stenmark Kvennes fortelle om publikumstilbudene og utstillingene i Kronen på Verket – nybygget som står ferdig for publikum primo januar 2016.










---------------------------------                                                     ----------------------------------                                      Liv Røstberg                                                                                     Arild Sandøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar