Formål:

Foreningen Romsdalsmuseets venner har til oppgave å støtte og stimulere Romsdalsmuseets arbeide økonomisk og på annen måte.
Foreningen skal tjene for diskusjons- og foredragsforum for museumsarbeid og kulturvern og støtte Romsdalsmuseets formål.
Romsdalsmuseets venner driver Holmarka besøksgård på dugnad.

Vil du støtte vårt arbeid kan du bli medlem ved å sende en e post til post@romsdalsmuseet.no eller gi et bidrag til bankkonto 4212 12 69117

onsdag 7. september 2011

Årsmøte FNM 3. september


Forbundet for norske museumsvenner avviklet årsmøte på Gjøvik 3. september. Årsmøtet ble greit gjennomført og styremedlemmene som var på valg ble gjenvalgt. Årsmøtene har et tema til diskusjon, årets tema var: "Venner og frivillig innsats - et gode for museet eller en trussel mot faglighet?" Direktør for Lillehammer museum, Ågot Gammersvik, direktør for Mjøsmuseet Magne Rugsveen og leder for FNM Lauritz Dorenfeldt innledet og vi fikk en nyttig diskusjon over temaet. Lørdagen ble avsluttet med laksemiddag ombord på Skibladner. Søndagen var årsmøtedeltakerene invitert til omvisninger i Gjøvikområdet. Gjøvik gård var første stopp før vi fikk omvisning på fabrikkmuseet på Mustad fabrikker. Det ble et stopp på Billerud gård etter guidet tur på Toten før omvisningen ble avsluttet i Fjellhallen.
Det er hyggelig og nyttig å møte "artsfrender" for utveksling av ideer og erfaringer i det frivillige museumsarbeidet. Konklusjonen etter helgas samling er at de frivillige gjør en stor uegennyttig innsats på museene. For å ha det kjekt og å dra mest mulig nytte av arbeidet gjelder det å ha gjensidig tillit og respekt for hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar